TimeSquare

TimeSquare is een startup. Het piepjonge bedrijf bouwt aan een 'app store voor festival apps'. TimeSquare werd o.a. tweede bij de Buma Music Meets Tech awards en op Amsterdam Dance Event uitgeroepen als "one of the most promising music tech startups".

Het verhaal

TimeSquare wil dé app store voor podium en festival apps worden. Bezoekers van podia en festivals willen snel en gemakkelijk in één app kunnen zien welke artiesten waar spelen, waar vrienden heen gaan en in diezelfde app een kaartje kunnen kopen. Het probleem dat veel podia en festivals niet voldoende budget hebben om een goede app te laten bouwen, en onderhouden, lost TimeSquare hiermee op.

Het idee is goed. Nu nog de juiste vorm en het juiste verdienmodel vinden. Zooma werkt samen met TimeSquare in intensieve korte sprints (Scrum) aan nieuwe versies van de apps. Na elke release doet TimeSquare uitgebreid onderzoek naar de resultaten door gebruikersstatistieken te analyseren met behulp van Flurry. Daarnaast ontvangt TimeSquare constant feedback van podia en festivals.

Zooma verzorgd ook de backend van TimeSquare. TimeSquare is afhankelijk van verschillende data feeds vanuit festivals, podia, ticketers, youtube, lastfm en diverse andere media. En cruciaal is dat de app het altijd doet. Ook als de gebruiker op een uitverkocht Lowlands staat met beperkte internet toegang moet de app zijn werk doen, en tegelijkertijd zo min mogelijk van de batterij vergen.

Voor Zooma is TimeSquare een interessante ervaring. Als tech partner maken wij van dichtbij mee hoe het is om een startup te runnen. In de zoektocht naar dé gouden formule vindt TimeSquare zichzelf regelmatig opnieuw uit en wordt er veel geëxperimenteerd met nieuwe technieken. Deze 'startup' ervaring maakt ons als bedrijf een betere partner voor onze klanten.

  • Homescreen

    TimeSquare is dé app store voor festival en venue apps.

  • Festivals

    Een verzameling van grote, kleine en vooral gave festivals!

  • Venues

    Niet alleen festivals maar ook venues zijn welkom in TimeSquare!

Toekomstplannen

TimeSquare is nu 16 sprints verder en heeft 50.000 maandelijkse gebruikers en 150 deelnemende podia en festivals. Het doel is de Nederlandse muziekindustrie definitief te veroveren en daarna direct door te pakken naar het buitenland. Een fantastisch avontuur!

iPhone
Screenshot Screenshot Screenshot Screenshot Screenshot

Download de app

Beschikbaar op: iOS (iPhone) & Android

Artboard Copy 3

"De meest briljante ideeën en uitvindingen blinken uit in eenvoud, wordt weleens gezegd. Die vlieger gaat zeker op voor TimeSquare."

Volkskrant.nl

Ook zo'n gave app?

Heeft u een vraag / idee of wilt u gewoon eens komen babbelen, neem dan contact op met Tim.

Tim

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!