Smile Communications

In Afrika gebeurt het. Zooma heeft de eer te mogen werken voor Smile Communications, een innovatieve telecom multinational met de doelstelling betrouwbaar en snel internet te leveren op het gehele Afrikaanse continent.

Het verhaal

Smile is een jong bedrijf met veel ambitie. En succesvol! Smile Communications haalde in 2015 een investering binnen van maar liefst 365 miljoen USD. En dankzij deze investering is in 2016 SmileVoice gelanceerd (4G LTE mobile broadband), iets wat in Europa nog in de kinderschoenen stond.

 

Zooma heeft in 2016 de corporate website gebouwd en werkt in Scrum sprints aan de webshops voor Uganda, Tanzania en de grootste markt Nigeria. Een leerzame, en eerste Afrikaanse, ervaring voor Zooma; in wekelijkse Skypecalls overleggen we met de marketeers uit de verschillende Afrikaanse landen.

 

Het doel is duidelijk: de omzet én klanttevredenheid verhogen. Elke paar maanden releasen we verbeterde versies van de webshop en backend. Met behulp van tools als VWO analytics houdt Zooma het gedrag van de website gebruikers nauwlettend in de gaten, om deze informatie te gebruiken voor vervolgversies van de sites.

 

Kortom: een ontzettend gaaf project. Het kostte ons wat tijd de Afrikaanse manier van werken te leren begrijpen. En andersom hebben wij het Smile team kennis laten maken met onze agile/scrum werkwijze. So far so good want het Smile management is meer dan tevreden met de toegenomen conversie.

  • Corporate site

    Een overkoepelende site met o.a. een vacature module

  • Lokale webshops

    Gemaakt in Wordpress; de voorkeur van het Smile management.

  • Express Recharge

    Bestaande klanten kunnen bundels razendsnel ophogen

Het resultaat

Desktop
Screenshot Screenshot Screenshot Screenshot

Meer weten?

Heeft u een vraag over Smile of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Tim.

Tim

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!