Universitair Weekblad Mare

De website van het Leids Universitair Weekblad Mare was aan een nieuwe uitstraling toe. Zooma ontwierp en ontwikkelde de nieuwe website met als doel de artikelen, foto's en tekeningen optimaal naar voren te laten komen. Op laptops maar natuurlijk ook op tablets en mobiele telefoons. We zijn trots op het resultaat!

Het proces

Achtergrond

Leids Universitair Weekblad Mare is hét onafhankelijke blad van de Universiteit Leiden. Mare is een begrip in en rondom Leiden en bestaat sinds 1977, al gaat de historie veel verder terug naar 1931! Naast het gedrukte weekblad gaat Mare zich vanaf 2019 meer focussen op online. Aan Zooma de eer de website te helpen schetsen, ontwerpen en bouwen! 

 

Wireframes

Op basis van een uitgebreide brainstormsessie met het team van Mare heeft Zooma allereerst de wireframes (schetsen) gemaakt. Dit is het skelet van de website: in de wireframes bepalen we de content en positionering van de website. Ook bepalen we hier de verschillende 'type pagina's'; de website is zo ontworpen dat Mare zelf nieuwe pagina's kan aanmaken.

 

Ontwerp

Tijdens het ontwerpen van de nieuwe Mare website is veel aandacht gegeven aan de leesbaarheid van de artikelen en overzichtelijkheid van de website als geheel. Daarom is er bijvoorbeeld gebruikt gemaakt van veel witruimte tussen zowel objecten als tekstregels. De hoofdkleuren zijn wit, rood en zwart. Deze kleuren zijn gebaseerd op de bestaande huisstijl van Mare. 

 

Ontwikkeling

Wireframes? Check. Ontwerp? Check. Tijd voor de ontwikkeling, het programmeren! Het development team van Zooma heeft de website in een sprint van enkele weken gebouwd: een volledig responsive websites met micro-animations en een gebruiksvriendelijk CMS om zonder zorgen de artikelen in te publiceren. Een project om trots op te zijn!

 

Bekijk de website hier.

  • Wireframes

    Eerst heeft Zooma samen met Mare Online de wireframes gemaakt.

  • Ontwerp

    Daarna vertaalde Zooma de wireframes naar een overzichtelijk ontwerp.

  • Ontwikkeling

    Tenslotte bouwde Zooma de responsive website. Op alle schermen toegankelijk!

Het resultaat

Desktop
Screenshot Screenshot Screenshot Screenshot

Een website in de krant!

IMG 5286 3

Ook zo'n gave website?

Heeft u een vraag over de Mare website of wilt u gewoon eens komen praten, neem dan contact op met Esmay.

Tim

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!