LOI

Voor de LOI, en haar dochteronderneming Studieplan, heeft Zooma enkele handige talen apps ontwikkeld. De apps zijn gratis voor mensen die een LOI taalcursus aangeschaft hebben zodat de cursisten snel de juiste woorden en zinnen in vreemde talen kunnen vinden. Thuis of op vakantie, in de trein of tijdens het sporten. Met de LOI taalcursus-app kun je overal en altijd de taal leren!

Het proces

Studieplan, dochteronderneming van LOI, benaderde Zooma met de vraag of we konden meedenken over een app ter ondersteuning van de Studieplan taalcursussen. Na de succesvolle realisatie van de Android en iOS smartphone apps toonde de LOI zelf ook interesse voor het concept. De apps ondersteunen de talen Frans, Duits, Engels, Spaans en Italiaans.

Bij het bouwen van de apps is gekozen voor een 'lean' aanpak. In plaats van de apps te koppelen aan de interne systemen van LOI en Studieplan heeft Zooma gebruikt gemaakt van het open-source CMS Silverstripe waarmee de apps beheerd kunnen worden. Dit maakte het mogelijk de apps snel te releasen en te meten of de cursisten gebruik zouden maken van de app.

Het resultaat

Zooma, als Leidse appbouwer, is trots te mogen werken voor de Leidse Onderwijs Instellingen. De eerste ‘lean’ versie van de taalcursus apps staan live en worden gebruikt. Op basis van gebruikersstatistieken, feedback vanuit de markt en nieuwe inzichten gaan LOI en Zooma samen bekijken welke features kunnen worden toegevoegd aan de volgende versie van de app.

iPhone
Screenshot Screenshot Screenshot Screenshot

Meer weten?

Heeft u een vraag / idee of wilt u gewoon eens komen babbelen, neem dan contact op met Tim.

Tim

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!