IMPEL

Zooma ontwikkelde Android en iOS apps, een website, een CMS en een API voor de Europese Unie waarmee inspecteurs, politieagenten en douaniers in maarliefst 35 landen inspecties op transporten gaan uitvoeren. De belangrijkste doelstelling van dit project is het terugdringen van illegale handel in afval.

Samenwerking

In 2019 won Zooma een Europese aanbesteding en mochten we gaan samenwerken met het internationale team van IMPEL: the European Union Network for the Implementation and Enforcement of Environmental Law. Zooma heeft voor het LIFE SWEAP project van IMPEL apps, een website en een CMS gebouwd waarmee inspecteurs, politie en douaniers in alle EU landen hun inspecties snel en gemakkelijk kunnen uitvoeren.

Alle inspecties worden verzameld in een geavanceerd backend systeem waar IMPEL de data kan analyseren. Het doel hiervan is het tegengaan van illegale handel in afval shipments en het in kaart brengen, en op de kaart zetten, van de +- 45000 jaarlijkse inspecties. Met de informatie kunnen beleidsmakers in Europa trends ontdekken en de resources en inspecteurs van de verschillende instanties gericht en effectief inzetten.

In 2021 is de MVP gelanceerd en deze wordt stap voor stap verder uitgebouwd en uitgerold naar meer landen en instanties. Een grote eer natuurlijk om mee te mogen werken aan een dergelijk complex en groot project. En politiek complex want elk land heeft z'n eigen wetten en wensen. Het systeem is daarom zeer flexibel opgebouwd zodat elk land zelf kan bepalen welke informatie wordt gedeeld en welke invulvelden aan hun inspecteurs getoond worden.

  • Apps

    De app voor IMPEL is gerealiseerd voor zowel Android als iOS

  • Web-app

    Als alternatief voor inspecteurs die geen app kunnen/mogen gebruiken.

  • CMS

    Alle informatie van alle inspecties op één plek, makkelijk te analyseren!

Het resultaat

Mockup 5screens2

Contact

Heeft u een vraag over dit project wilt u gewoon eens komen babbelen, neem dan contact op met Bas.

Tim

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!