Humanitas

In samenwerking met Humanitas en initiatiefnemer Sander Ritman heeft Zooma het platform Aap Blog Mies gerealiseerd. Aap Blog Mies is een blog waar je binnen een veilige omgeving met anderen kunt bloggen over eenzaamheid. Op deze plek kun je schrijven wat er op je hart ligt, wie je daadwerkelijk bent, waar jij van droomt en vertellen wat jou nu écht bezighoudt.

Het proces

Zooma kwam in aanraking met Sander Ritman via bevriend bedrijf Creative Beards. Sander's openheid raakte ons direct. Hij vertelde dat, ondanks dat hij getrouwd was, twee kinderen had en een goede baan had, er een periode in zijn leven is geweest dat hij zich eenzaam voelde. En dat bloggen over zijn gevoelens hem door deze periode heen heeft geholpen.

De vraag was of Zooma een blog kon ontwikkelen waar mensen die met dezelfde gevoelens worstelen samen kunnen komen. Ondersteund door Humanitas is Zooma samen met Sander een intensieve samenwerking gestart. Het doel was een laagdrempelige blog te creëren, een veilige omgeving maar ook met de mogelijkheid blogposts publiek te maken.

Zooma ontwikkelt producten over het algemeen in 3 fases: de schetsfase, de designfase en de ontwikkelfase. Na enkele brainstormsessies met Sander is Zooma begonnen aan de wireframes; scherm voor scherm is uitgetekend waar welke functionaliteiten komen te staan. En op basis van deze schetsen heeft het Zooma designteam vervolgens de designs gemaakt.

Voor de ontwikkelfase is voor dit project gekozen voor het Wordpress CMS. Zooma werkt met diverse content management systemen maar in dit geval was Wordpress, tenslotte ooit begonnen als CMS om een blog mee te maken, de meest voor de hand liggende keuze. Wordpress maakte het mogelijk relatief snel, en binnen het budget, de eerste versie van Aap Blog Mies te lanceren.

Het resultaat

Uiteraard is Aap Blog Mies een responsive weblog; dat wil zeggen dat de website goed werkt op zowel desktops, laptops, tablets als mobiele telefoons. Zo kunnen bloggers te allen tijde hun ei kwijt. Nog vóór de officiële release van Aap Blog Mies kreeg de blog nodige aandacht in de pers en hebben tientallen bloggers zich aangemeld. De blog wordt zeer actief gebruikt door een steeds grotere groep mensen, en zal landelijk uitegerold worden.
Bekijk de website

Desktop
Screenshot Screenshot Screenshot Screenshot

Trailer

video4

Door CreativeBeards

 

De samenwerking met Zooma heb ik als erg prettig ervaren. Doordat zij continu meedachten en alle ideeën feilloos wisten te vertalen naar het digitale, is Aap Blog Mies het online platform geworden waar alle betrokkenen apetrots op zijn.

Sander Ritman - Initiatiefnemer

Meer weten?

Heeft u een vraag over de blog Aap Blog Mies? Neem dan contact op met Tim.

Tim

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!