Hospital Hero

In samenwerking met o.a. het LUMC en Naturalis ontwikkelde Zooma de Hospital Hero app en later de bijpassende website. Door middel van gamification vermindert Hospital Hero spanning, angst en stress bij kinderen én ouders tijdens een ziekenhuisbezoek.

Het proces

Over Hospital Hero

De visie van Hospital Hero is om ouders en kinderen zo optimaal mogelijk voor te bereiden op een ziekenhuisbezoek en daarmee de stress, spanning en angst die zowel de kinderen als ouders ervaren, te beperken. Het Hospital Hero concept is een mooi initiatief van Veronique van Noort en Nicole Donkel, twee verpleegkundigen op de kinderafdeling van het Willem Alexander Kinderziekenhuis (LUMC). Zooma is trots mee te mogen werken aan dit concept waar ook onder andere ook experts van Nell, TU Delft, Design Scapes, Naturalis en Design for Impact aan meewerken.

 

Het ontwikkeltraject

Allereerst is, onder leiding van Annet Bruil van Design For Impact, de 'ideale klantreis' in kaart gebracht. Met een team van patiënten, ouders, verpleegkundigen, psychologen, onderzoekers, artsen, designers en ontwikkelaars hebben we de knelpunten in de 'reis door het ziekenhuis' geïdentificeerd voor de kinderen (4jr-9jr), de ouders en de zorgverleners. Zooma heeft vervolgens het concept vertaald naar wireframes, een huisstijl en speelse designs en de app en website in 5 intensieve ontwikkel sprints ontwikkeld en continu getest. Veel dank aan de fantastische inzet van onze stagiair Michael!

 

Het concept

De Hospital Hero app helpt kinderen en ouders van het moment dat ze een afspraak brief ontvangen van het ziekenhuis, ze naar het ziekenhuis reizen, t/m de diverse behandelingen die zij (helaas) moeten ondergaan. De app helpt hen zich optimaal voor te bereiden, de app begeleid ze in hun 'reis door het ziekenhuis' en op momenten dat er gewacht moet worden kunnen de kinderen verschillende spelletjes spelen (zoals ontsnapte Naturalis dieren zoeken door verstopte QR codes te scannen!). Doel is dat kinderen en ouders zich meer kunnen ontspannen zodat zorgverleners betere zorg kunnen verlenen.

 

Schaalbaar

Technisch is het systeem 'open source' gebouwd zodat andere developers (zoals game developers maar ook stagiairs) meer spellen kunnen toevoegen aan de app. En daarnaast is de opzet, de reis, technisch gemakkelijk in te stellen zodat ook andere ziekenhuizen en andere zorgverlenende organisaties het concept ook kunnen uitrollen op hun kinderafdeling. Zooma hoopt vurig dat Hospital Hero een succes wordt in het LUMC, dat meer developers zich gaan aansluiten en dat het concept in meer ziekenhuizen zal worden geïntroduceerd. Wij steunen de missie van Veronique en Nicole volledig! Alle hulp en ideeën zijn welkom!

 

Bekijk Hospital Hero hier!

 

  • Volg de stappen

    Doorloop alle stappen in het ziekenhuis door de landkaart te volgen!

  • Zoeken en scannen

    Zoek in het ziekenhuis naar QR-codes en scan ze om de dieren te vinden.

  • Verzamel ze allemaal!

    Verzamel alle dieren door ze te zoeken en door spelletjes te spelen.

Het resultaat

HH 5screenspromotiemateriaal

Meer weten?

Interesse in Hospital Hero? Of wil je bijdragen aan dit mooie project? Neem dan contact op met Esmay.

Tim

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!