Het Grootste Museum van Nederland

In opdracht van Museum Catharijneconvent en ontwerpbureau Fabrique ontwikkelde Zooma een Android audiotour app die de verborgen kerkschatten van Nederland toegankelijk maakt voor iedereen. Dertien bijzondere kerken en synagogen vormen nu samen één museum! Het Grootste Museum van Nederland :-)

Achtergrond

In het buitenland is het heel normaal om die indrukwekkende kathedraal te bezoeken. Toch lopen veel mensen er in Nederland ongemerkt aan voorbij. En dat terwijl ook Nederlandse kerken de prachtigste kunstvoorwerpen herbergen. 

 

Het Grootste Museum van Nederland, een initiatief van Museum Catharijne Convent, heeft de deuren van dertien bijzondere kerken en synagogen geopend voor het grote publiek. De verborgen kerkschatten opgenomen in magistrale decors.

 

Museum Catharijneconvent en Fabrique ontwikkelden het concept, de campagne en de audiotour. Zooma is ingeschakeld om de Android audiotour app in combinatie met beacon technologie te ontwikkelen. Een fantastisch project natuurlijk!

 

Op een simpele manier vertelt de audiotour verrassende verhalen over het interieur en de kunstwerken, zonder de beleving te verstoren. Op innovatieve wijze is een ‘virtuele museumlaag’ over de Nederlandse kerken aangebracht.

 

De bezoekers kunnen in de kerk mbv een Android device kiezen uit een uitgestippelde tour of gewoon zelf vrij rondlopen. Met behulp van beacons krijgen de bezoekers telkens afgemeten informatie over de plek waar ze zich bevinden.

 

In nauwe samenwerking met het team van Fabrique en Museum Catharijneconvent heeft Zooma in vier intensieve scrum sprints de audiotour app voor het specifieke Android device ontwikkeld, beacons geïnstalleerd op locatie in de kerken en uitgebreide tests uitgevoerd.

  • De audiotour app

    Een Android audiotour app in combinatie met beacon technologie

  • Het publiek

    Het publiek ervaart de audiotour tijdens het rondwandelen in de kerk

  • De opening

    Zooma was bij de feestelijke opening van het Grootste Museum van Nederland!

Het resultaat

Desktop

In het nieuws

nos5

Het Grootste Museum van Nederland in het NOS-journaal.

 

Het Grootste Museum van Nederland is een initiatief van Museum Catharijneconvent en wordt mogelijk gemaakt door de spelers van de BankGiro Loterij. Kijk voor de deelnemende locaties op www.grootstemuseum.nl

"Samen met Zooma hebben we iets heel moois neergezet. Een multimedia tour die zo simpel is in gebruik dat je eigenlijk niet doorhebt dat hij er is. En dat op dertien verschillende locaties. Top werk!"

Wouter Middendorf - Ontwerpbureau Fabrique

Meer weten?

Heeft u een vraag over de audiotour app of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Tim.

Tim

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!