Haagse Hogeschool

In opdracht van de Haagse Hogeschool heeft Zooma de Opvoedcanon app ontwikkeld. De Opvoedcanon app biedt ouders met jonge kinderen (zwangerschap tot vier jaar) steun bij de opvoeding en ontwikkeling van hun kinderen. Zooma maakte de iOS en Android app.

Onderzoeksapp

Het doel van de Opvoedcanon app is het bevorderen van kennis en begrip van opvoeding en ontwikkeling bij jonge ouders. De inhoud van de app is gebaseerd op het boek Opvoedingscanon. In de app komen professionals via video boodschappen aan het woord en kunnen jonge ouders vragen stellen. Daarnaast wordt de kennis van jonge ouders op verschillende momenten gemeten met behulp van quizvragen gesteld via pushberichten. In een leaderbord zien de ouders hun score terug.

 

De app is niet alleen een hulpmiddel voor jonge ouders maar ook onderdeel van een onderzoek van De Haagse Hogeschool naar hoeveel kennis jonge ouders hebben over opvoeden en kinderen. De Opvoedcanon app is gericht op het ontwikkelen, testen en evalueren van het effect van een app op deze kennis. Zooma meet daarom niet alleen de scores van de quizvragen maar ook het algemeen gebruik van de app. Deze informatie gebruikt De Haagse Hogeschool in haar onderzoek.

Het resultaat

iPhone
Screenshot Screenshot Screenshot Screenshot Screenshot

Download de app

Beschikbaar op: iOS (iPhone) & Android

Meer weten?

Heeft u een vraag over de Opvoedcanon app of wilt u gewoon eens komen praten, neem dan contact op met Tim.

Tim

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!