ProQR: Thru My Eyes

Zooma heeft samen met ProQR, een bedrijf gevestigd op het Leiden Bio Science Park, een app ontwikkeld waarmee verschillende fases in oogziektes nagebootst kunnen worden. De app laat zien wat iemand met een oogziekte ziet.

Aanpak

ProQR Therapeutics

ProQR is een bedrijf, gevestigd op het Leiden Bio Science Park, dat zich richt op het ontwikkelen van medicijnen voor patienten met zeldzame ziekten. Van de ongeveer 7.000 zeldzame ziekten hebben minder dan 400 een behandeling en ProQR's missie is daar verandering in te brengen. 

 

Thru My Eyes app

Zooma heeft de eer mee te mogen werken aan de Thru My Eyes app; een tool voor doktoren, patiënten en betrokkenen die visueel uitbeeldt hoe iemand met een zeldzame oogaandoening de wereld ervaart. Met behulp van door Zooma speciaal ontwikkelde camerafilters benadert de app de verschillende fases van oogziekten zoals nachtblindheid, Leber's cibgenital amaurosis en nystagmus zo goed mogelijk. De app geeft de gebruiker ook de mogelijkheid zelf de filters in te stellen.

Het is natuurlijk moeilijk om met zekerheid te zeggen wat iemand anders preciés ziet, zeker bij een ernstige oogafwijking, maar op basis van feedback van gebruikers en de kennis van ProQR wetenschappers en doktoren ontwikkelen we de app steeds verder door. Met behulp van door ProQR wetenschappers gemaakte ‘artist impressions’ beelden benaderen we het werkelijke zicht van iemand met een oogaandoening steeds verder. Een ontzettend complexe maar interessante technische uitdaging!

 

Wireframes en ontwerp

In de wireframe fase hebben de ProQR en Zooma teams de functionaliteiten van de app in detail geschetst. Op basis van deze schetsen heeft Zooma eerst de technische haalbaarheid onderzocht en daarna een eerste prototype ontwikkeld. Vervolgens heeft de Lead Graphic Designer van ProQR de huisstijl en belangrijkste schermen van de app ontworpen en heeft Zooma die gebruikt voor de ontwikkeling eerste officiële versie van de app. 

  • Prototyping

    Tijdens het Thru my eyes project is veel geëxperimenteerd.

  • Pas je zicht aan

    Selecteer een ziekte en/of finetune zelf door camerafilters in te stellen.

  • Verbreed je kennis

    Lees meer over verschillende oogziektes in de ProQR Thru My Eyes app.

Resultaat

proqr2

Heb je ook een technische uitdaging voor ons?

Heeft u een vraag of wilt u gewoon eens komen praten, neem dan contact met Matthijs op!

Tim

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!