05 July 2019

Zooma @ de Rotterdamse Haven!

Deze week was Zooma op werkbezoek op de Maasvlakte in de Rotterdamse Haven. Het was dé start van een meerjarig project dat we mogen uitvoeren voor IMPEL (gefinancierd door de Europese Unie). We gaan apps & analyse tools bouwen waarmee inspecteurs, politieagenten en douaniers in 35 landen inspecties op transporten gaan uitvoeren.

Een deel van het Zooma team kreeg de mogelijkheid om een douane inspectie van een verdachte container op de Maasvlakte bij te wonen. Zo hebben we een goed idee gekregen van hoe een inspectie in z'n werk gaat (behoorlijk high tech trouwens!). Ook hebben we uitgebreid gesproken met douaniers en inspecteurs / adviseurs van Inspectie Leefomgeving en Transport.

Één van de belangrijkste doelstellingen van het project (SWEAP) is het terugdringen van de illegale handel in afval. Wij gaan de komende maanden de wensen van de betrokken partijen in kaart brengen en deze vertalen in mockups en designs. Gezien het grote aantal betrokken landen en partijen een interessante klus! En daarna bouwen we de apps in 3 verschillende ontwikkel sprints.

Image from iOS3Image from iOS 11Image from iOS 10

Geschreven door
Esmay

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!