06 September 2017
Werk
Nieuws

RAV Hollands Midden

Voor RAV Hollands Midden heeft Zooma een Android app ontwikkeld. De app brengt in kaart hoeveel patienten die ingestuurd worden naar het ziekenhuis eigenlijk beter af waren geweest met acute thuiszorg of een noodbed in een verpleeghuis.

Ambulancedienst RAV Hollands Midden heeft 250 medewerkers in dienst. De 31 ambulances rijden jaarlijks 60.000 ritten. Regio Hollands Midden telt 19 gemeenten met in totaal 770.000 inwoners. De regio bestrijkt de Bollenstreek, Leiden en omstreken, Alphen aan den Rijn en Gouda en omstreken.

In samenwerking met het RAV Hollands Midden management én ambulance chaufeurs heeft Zooma een app ontwikkeld speciaal voor de Android (Zebra) telefoons die standaard in ambulances geinstalleerd zijn. Voornaamste doel was de app zo simpel mogelijk te houden; een 1 page app met grote duidelijke knoppen.

Na elke rit geven ambulance medewerkers in of een patient die is ingestuurd naar het ziekenhuis naar hun mening wellicht beter af was geweest met Actieve Thuiszorg of een Noodbed in een verpleeghuis. Het RAV management kan de statistieken realtime inzien, en deze bespreken met zorgverzekeraars, thuiszorg en verpleeghuizen.

Geschreven door
Tim

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!